София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТРЕЗЕГЕ: ПОГБА Е БУФОН НА ХАЛФОВЕТЕ

БИВШИЯТ ГОЛМАЙСТОР НА БИАНКОНЕРИТЕ ПОХВАЛИ И ДИБАЛА

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Давид Трезеге определи звездата на Ювентус Пол Погба като "уникален" и смята, че той може да достигне невероятни величини като своя съотборник Джанлуиджи Буфон. 

37-годишният страж е един от най-добрите в света от години. Той е спечелил Купата на УЕФА, Световно първенство и е играл финали в Шампионска лига и Европейско първенство. 

Друга легенда на Юве - Трезеге, вижда Погба като един от най-обещаващите млади играчи в света. Особено след като 22-годишният халф вече играе изключително важна роля в тима на Масимилиано Алегри. 

Трезеге смята, че Буфон е най-великият вратар, играл някога и чувства, че Погба може да направи също толкова успешна кариера. 

"Той винаги е бил решаващ, което е впечатляващо. Не мога да си обясня как го прави. Пол има уникално бъдеще пред себе си. Той може да стане Буфон на халфовете, ако продължи да работи толкова, колкото е работил до този момент в Юве", каза Трезеге. 

"Виждам, че той е щастлив и същевременно се развива положително. Разполага с всичко необходимо и е толкова млад", добави още бившият голмайстор на "бианконерите". 

Давид Трезеге каза няколко думи и за новото попълнение на тима Пауло Дибала. 

"Той има светло бъдеще пред себе си, много важно бъдеще. Вече се доказа в Палермо и ще го направи и в Торино. Не играе на същата позиция като мен, но виждам, че прилича на мен, когато аз дойдох в Юве: млад, с желание да се докажа и с технически качества, които ми помогнаха да се развия. Дибала притежава всичко това и може да се каже, че е бъдещето на Юве." 

"Юве загуби трима основни играчи в лицето на Андреа Пирло, Артуро Видал и Карлос Тевес. Ще отнеме време да се сработят новите в отбора", завърши френският нападател. 

Давид Трезеге беше част от отбора на Ювентус цели 10 сезона. Той се сдоби с прякора Трезегол заради голмайсторските си умения.