София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Зидан е треньор на Реал Мадрид

Отново съм вкъщи и се радвам, че ще работя с този отбор, сподели французинът

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ръководството на Реал Мадрид на специално общо събрание днес официално назначи Зинедин Зидан за треньор, заменяйки Сантиаго Солари. Контрактът на легендарния французин е до юни 2022 година.
В последните дни се говореше, че президентът на “кралския клуб” Флорентино Перес е номинирал Жозе Моуриньо за поста, но другите членове на Борда на директорите не са се съгласили. Така изненадващо днес следобед се появи информацията, че Зизу ще се завърне начело на “белия балет”, и то само 10 месеца след като се раздели с него.
По неофициална информация Зидан се е съгласил отново да поеме Мадрид, защото ръководството му е обещало 300 милиона евро за лятна селекция, като цел номер 1 е белгийската звезда на Челси Еден Азар. Реномирани журналисти като Гийом Балаги пък съобщиха, че желанието на Зидан е било да има ролята не само на треньор, но и на спортен директор, за да взима последното решение по всички спортно-технически въпроси, касаещи клуба.
Официалният сайт на Реал Мадрид припомни, че Зидан държи рекорда за клубен треньор по резултати в първите си 70 мача начело - 51 победи, 14 равенства и 5 загуби. Под негово ръководство “белия балет” постави рекорд също по най-много поредни мачове с отбелязан гол в Испания - 73, както и най-много поредни срещи без поражение (40).
В Италия веднага отчетоха край на спекулациите, че Зидан ще замени Масимилиано Алегри след края на сезона в Ювентус, а в Англия се говореше също и че той е сред потенциалните наследници на Маурицио Сари в Челси.
За три сезона на “Сантиаго Бернабеу” Зидан спечели 9 трофея, като води тима в общо 149 двубоя (105 победи, 28 равенства, 16 загуби) и триумфира в Ла Лига през 2017-а и три пъти подред в Шампионска лига.

Трофеите на Зидан в Реал Мадрид като треньор:Шампионска лига - 3Световно клубно първенство - 2Суперкупа на Европа - 2Ла Лига - 1Суперкупа на Испания - 1Трофеите на Зидан в Реал Мадрид като играч:Шампионска лига - 1Междуконтинентална купа - 1Суперкупа на Европа - 1Ла Лига - 1Суперкупа на Испания - 2