София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Барселона е първият полуфиналист за Купата на краля

Баските останаха с човек по-малко още в 40-ата минута, когато Брайс Мендес получи директен червен картон

1 годинаФутбол 3 Симеон Кисьов

Барселона се наложи над Реал Сосиедад с минималното 1:0 в четвъртфинален мач от Купата на Краля и е на полуфинал. Баските останаха с човек по-малко още в 40-ата минута, когато Брайс Мендес получи директен червен картон. Единственото попадение в срещата ме реализирано от Усман Дембеле в 52-ата минута, след комбинация с Жул Кунде.

Двубоят започна с мигновен натиск на Барселона. Така още в 11-ата минута Френки де Йонг прати топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада.

Усман Дембеле шутира от границата на наказателното поле в 17-ата минута, но топката премина покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Алекс Ремиро. В следващото нападение за Барселона Дембеле намери Де Йонг в наказателното поле на Реал Сосиедада. Ударът на нидерландеца обаче не бе точен.

Такефуса Кубо получи страхотно подаване в наказателното поле на Барселона, той овладя и стреля, но топката прелетя на сантиметри над напречната греда в 30-ата минута.

Брайс Мендес получи жълт картон в 40-ата минута на срещата, но след преглед с VAR, реферът Хил Мансано извади директен червен картон на халфа на Реал Сосиедад, с което остави баските с човек по-малко на терена.

Усман Дембеле изведе Жул Кунде сам срещу Ремиро в 45-ата минута, но бранителят не успя да намери целта на вратата и пропиля чиста възможност.

Жул Кунде успя да върне жеста към Усман Дембеле в 52-ата минута, когато изведе крилото на бърза атака в транзиция, която бе завършена от крилото на Барселона от близко радстояние, който направи резултата 1:0.

Роберт Наваро можеше да прати мача в продължения в самия му край, след като шутира от близко разстояние в 88-ата минута, но Марк-Андре тер Стеген спаси по брилянтен начин в първия случай, в който му се наложи да се намесва в срещата.

Йон Оласагасти стреля след рикошет от границата на наказателното поле на Барселона в третата минута на добавеното време, но отново Тер Стеген отрази и така прати Барселона на полуфинал.