София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Барселона също започна годината с излагация

Каталунците загубиха с 0:1 като гост на Реал Сосиедад

9 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Барселона не можа да се възползва от грешката на Реал Мадрид и на свой ред загуби с 0:1 като гост на Реал Сосиедад в първия си мач от новата година.
По-рано вечерта столичани паднаха от Валенсия, но каталунците не можаха да съкратят разликата до лидера и остават на точка зад него, като Реал има и мач по-малко.
Единственият гол в мача падна в самото начало, след като Жорди Алба си отбеляза автогол.
Поражението пък със сигурност ще предизвика много коментари относно решението на Луис Енрике да даде почивка на звездите си Лео Меси и Неймар.
Същевременно Барса вече 6-ти мач подред не може да победи на "Аноета", като има 4 загуби и 2 равенства.

Треньорът на гостите Луис Енрике бе взел доста отговорното решение да остави на пейката Лео Меси, Неймар, Ракитич и Дани Алвеш.
В допълнение на това мачът започна по ужасен начин за Барса, тъй като каталунците си вкараха автогол още във 2-та минута. Тогава след центриране от фаул на Реал Сосиедад Жорди Алба опита да пресече топката, но я забоде с глава в собствената си врата.
Голът определено обърка каталунците и особено при липсата на тримата си креативни футболисти, те изпитваха огромни затруднения в организиране на атаките си. Притежанието на топката отново бе на тяхна страна, но това не водеше до нищо опасно.
Едва в 25-та минута Луис Суарес организира една малко по-смислена атака, накрая на която Педро от трудна позиция стреля над вратата.
В 31-та минута каталунците претендираха за дузпа, след като топката се удари в ръката на 6 в наказателното поле. Съдията обаче правилно не отсъди нарушение, тъй като имаше рикошет на три метра пред него и със сигурност нямаше умисъл в действията му.
Две минути по-късно и домакините имаха претенции за дузпа след като Прието получи ниско центриране в наказателното поле и бе съборен от Алба, но съдията абсолютно правилно прецени, че има чисто единоборство.
В 35-та минута Каналес направо се подигра с Монтоя и с елегантен финт накара защитника да падне на земята, освобождавайки се в наказателното поле. След това обаче от диагонална позиция реши директно да стреля, вместо да потърси съотборник и Браво спаси.
В самия край на полувремето Педро нанесе силен удар от дистанция и вратарят на домакините не можа да улови, но защитник изчисти, преди някой играч на Барса да направи добавка.
На почивката Луис Енрике пусна в игра Лео Меси на мястото на Мунир. Луис Суарес отправи удар в рамките на вратата в 48-та минута, но право в ръцете на Рули.
В 58-та минута Луис Енрике пусна и третия си коз - Неймар, на мястото на Педро. Каталунците обаче продължиха да се затрудняват и Иниеста се видя принуден да пробва удар от дистанция, но топката мина над напречната греда.
В 62-та минута за първи път се усети присъствието на Меси, който разигра двойно подаване с Иниеста и навлезе в наказателното поле, но със сетни сили защитата на домакините го спря.
Три минути по-късно Неймар спечели пряк свободен удар пред наказателното поле, но Меси стреля над вратата.
 
Все пак Барса бе вдигнала оборотите и започна по-често да стига до наказателното поле на съперника. След атака отляво Монтоя поднесе в наказателното поле и Шави засече от 11-12 метра, но сравнително слабо и не затрудни Рули.
В следващата акция Суарес поднесе технично с пета пред наказателното поле за Меси, но той от движение стреля над вратата.
Неймар и Шави предизвикаха напрежение в наказателното поле, но бразилецът се забави с изстреля и топката му бе отнета. При продължение на акцията Луис Суарес улови, но също се отказа да стреля от малък ъгъл и подаде неточно назад.
Пет минути преди края дойде и най-доброто положение за Барса. Суарес бе изведен зад защитата в наказателното поле, но Рули се хвърли срещу него и чисто изби с ръце топката от краката му.
Минута по-късно Рули отново отчая уругваеца. Той получи центриране непокрит на пет метра пред вратата и стреля остро с глава, но вратарят изби с чудесен рефлекс от голлинията.