София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Христо Иванов: ПП-ДБ сме единни, защото имаме кауза - Пеевски да не влезе във властта

,,Делян Пеевски ще става все по-неудобен''

16 дниПолитика 11 Марияна Стойчева

Христо Иванов отговори на твърденията на Делян Пеевски в кулоарите на парламента, заявявайки, че това е поредната интрига.

,,Зачудих се за какво му беше това'', сподели той пред медиите в Партийния дом.

,,Бях свидетел как председателят на ПГ на ДПС е на четири крака пред всички хора, които имат някакви контакти с Америка, за да издейства по всякакъв начин изваждането си от списъка Магнитски. Както го предупреждавах, той не излезе от списъка Магнитски и няма да излезе от списъка Магнитски, заяви Иванов.

Поради тази причина никога и нямало да стане премиер, по думите му.

,,Освен това Делян Пеевски ще става все по-неудобен, включително и за тези, които го инсталирали в ДПС'', коментира Иванов. 

Бъдещо управление с Делян Пеевски не е възможно, по думите му.

,,Тази кална кампания е предсмъртния писък на господин Пеевски'', изтъкна Христо Иванов.

Атаката към него идвала, според Христо Иванов, защото Делян Пеевски се чувствал употребен, измамен в очакванията си. Нека да продължи да ме атакува, призова Христо Иванов.

,,Няколко пъти съм отказвал да се кандидатирам за президент, защото и през ум не ми е минавало за това. ПП-ДБ сме единни, защото имаме кауза - Пеевски да не влезе във властта'', допълни той. 

За записа, който вчера изтече в медии, лидерът на "Да, България" заяви мнението си, че трябва да има нормално финансиране на партиите. В противен случай такива скандали щяло да има и в бъдеще.