София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Христо Иванов: Тази кална кампания е предсмъртния писък на господин Пеевски

Лидерът на "Да, България" отговори на твърденията на Пеевски

20 дниПолитика 9 Катерина Найденова

Христо Иванов отговори на твърденията на Делян Пеевски в кулоарите на парламента, заявявайки, че това е поредната интрига.

"Зачудих се за какво му беше това", заяви Иванов пред медиите.

Иванов твърди, че е бил свидетел как председателят на ПГ на ДПС бил на четири крака пред всички хора, които имат някакви контакти с Америка, за да издейства по всякакъв начин изваждането си от списъка Магнитски.

"Както го предупреждавах, той не излезе от списъка Магнитски и няма да излезе от списъка Магнитски", категоричен беше Христо Иванов.

По думите му, това е и причината поради която Пеевски никога няма да стане премиер и щял да става все по-неудобен, включително и за тези, които го инсталирали в ДПС.

"Бъдещо управление с Делян Пеевски не е възможно. Тази кална кампания е предсмъртния писък на господин Пеевски", подчерта Христо Иванов.

Според него, тази атака към него идвала, защото Делян Пеевски се чувствал употребен, измамен в очакванията си.

"Нека да продължи да ме атакува", призова Христо Иванов.

Иванов заяви също, че няколко пъти отказвал да се кандидатира за президент, защото и през ум не му минавало за това. ПП-ДБ били единни, защото имали кауза - Пеевски да не влезе във властта.

За записа, който вчера изтече в медии, лидерът на "Да, България" заяви мнението си, че трябва да има нормално финансиране на партиите. В противен случай такива скандали щяло да има и в бъдеще.