София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Байерн с нов провал преди реванша с Реал

Хари Кейн не успя да спаси баварците в Щутгарт, Дортмунд се развихри преди ответния си мач с ПСЖ

14 дниФутбол 11 Симеон Кисьов

Байерн загуби с 1:3 при визитата си на Щутгарт в мач от 32-ия кръг и допусна седмо поражение за сезона в германската Бундеслига точно преди реванша с Реал Мадрид идната сряда от полуфиналите на Шампионската лига след 2:2 в Мюнхен тази седмица.

Преди двубоя от стадиона на Щутгарт трябваше да бъде извадено гнездо от пчели, което бе открито в часовете преди началото на срещата. Домакините имаха предимство в началото на двубоя, но и в двата отбора сякаш се усещаше, че мотивацията не е на най-високо ниво, тъй като залогът в двубоя не беше толкова висок. В 10-ата минута Нойер трябваше да показва класата си. Той отрази силен удар на Фюрих от границата на наказателното поле.

Проблемите на Байерн се увеличиха малко по-късно. Ерик Дайър получи удар в главата, но остана на терена. Рафаел Герейро обаче не можеше да продължи. Той получи контузия и бе заменен принудително от Леон Горетцка.

Хари Кейн (37-дузпа) вкара 44-ия си шампионатен гол през сезона, но не успя да спаси гостите от загуба, след като точки за домакините бяха Леонидас Стергиу (29) след двойно подаване с Ундав, Джеонг Воо-Йеонг (83) и асистиралият му Силас Катомпа Мвумпа (90+3).

С успеха си домакините се доближи на две точки от баварците, които засега запазват второто си място.

В другите мачове по същото време Борусия Дортмунд отвя гостуващия Аугсбург с 5:1 преди реванша си с ПСЖ в другия полуфинален сблъсък от Шампионската лига след 1:0 в първата среща на свой терен, Волфсбург разби изпадналия Дармщадт с 3:0, а Вердер Бремен направи зрелищно 2:2 с гостуващия Борусия Мьонхенгладбах.