София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бивш левскар лиши Тулуза от победа над Лион

Все пак, добрата игра на Тулуза даде резултат

2 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Лион и Тулуза не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1 в мач от 10-ия кръг на Лига 1. Головете в мача бяха дело на Тете за „хлапетата“ и на Рафаел Ратао за гостите, които имаха шанс да си тръгнат и с трите точки, но бившият футболист на Левски Стайн Стиерингс уцели греда.

По този начин Лион събра 14 точки на 7-ото място, а Тулеза е 11-и с 12 точки в актива си.

Мачът започна по мечтан начин за домакините, които поведоха още в 3-ата минута, когато Александър Лаказет, който се намира в страхотна форма, намери Тете в наказателното поле и там крилото прати топката в долния десен ъгъл на вратата на гостите – 1:0. 

Тулуза можеше да изравни в 16-ата минута, когато Закария Абухлал засече центриране в наказателното поле, но прати топката над вратата.

След това вратарят на гостите Максим Дюпе трябваше да правя феноменални спасявания при удари на Лаказет и Корентен Толисо.

Две минути преди края на първото полувреме Стайн Спиерингс получи топката и стреля силно, но нацели напречната греда и така Лион се оттегли на почивка с гол аванс.

Все пак, добрата игра на Тулуза даде резултат. Това стана в 67-ата минута, когато удар на Абухлал бе блокиран, но Рафаел Ратао успя да се разпише след добавка и така донесе точката на своя тим.