София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ДИНЕ СИ ТЪРСИ НОВ ОТБОР

ЛЕВИЯТ БРАНИТЕЛ ИСКА ДА БЪДЕ ТИТУЛЯР

9 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Левият бранител на ПСЖ Лукас Дине е готов да напусне клуб това лято, за да играе някъде като титуляр. 

Френският национал записа само 15 мача в Лига 1 през миналия сезон и би напуснал отбора, ако получи оферта, която му гарантира титулярно място. Той държи на това, защото цели да получи повиквателна от селекционера на "петлите" Дидие Дешан за Евро 2016. 

Старши треньорът на парижани Лоран Блан се е примирил с това, че може да загуби 22-годишния ляв бек, който не успя да измести Максуел от титулярното място на левия бек. Агентът на Дине, Микел Бек сподели, че бившия играч на Лил няма намерение да топли скамейката на "Парк де Пренс" през сезон 2015/16. 

"Просто е: започва Европейското след края на сезона и Лукас не иска да губи повече време," каза бившия нападател на Мидълзбро и Дания за сайта goal.com.

"Той иска да играе за Франция на Евро 2016. И това може да се случи само с повече игрово време. Той трябва да има възможността да играе в голям отбор и да бъде титуляр. В противен случай не си струва да напуска ПСЖ." 

Дине премина от Лил на "Парк де Пренс" през 2013 година. От тогава той е изиграл само 30 от последните 76 мача за ПСЖ. 

Рома се интересува от ситуацията с левия бранител и иска да го привлече в Серия А. Там той може да се събере с бившия си треньор Руди Гарсия, но "джалоросите" предпочитат да вземат Адриано от Барселона, въпреки че първата им оферта за бразилеца беше отхвърлена. 

Ливърпул е другият тим, който проявява интерес към Дине, но ПСЖ не искат да го пукат под наем с опция за закупуване след края на сезона.