София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Етър спаси професионалния си лиценз

Задълженията, които висяха като воденичен камък на търновци бяха от порядъка на 40 хил. лева

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Eтър е спасил професионалния си лиценз, пише "Тема спорт". "Болярите" са направили нужните плащания, за да може и догодина да играят в Първа или Втора професионална лига. Задълженията, които висяха като воденичен камък на търновци бяха от порядъка на 40 хил. лева. Сумата бе потвърдена от собственика на виолетовите Георги Камарашев. Тогава той потвърди, че всичко ще бъде изчистено и две седмици по-късно това е факт.

Основният дълг е бил към Арда и към бившия треньор на тима Росен Кирилов. На кърджалийци Етър е дължал пари за наема на нападателя Ивайло Димитров. Според запознати сумата е 12 хил. лева. На Кирилов пък е дължана неустойка при прекратяването на договора му. Както е известно, заради слаби резултати наставникът бе заменен от Петко Петков.

Въпреки че плащанията са направени след срока - 30 април, Арда и Кирилов са изпратили необходимите бележки до Лицензионната комисия на БФС, че нямат претенции и всичко към тях е изчистено. Така е процедирано и с други по-дребни длъжници, за да може клубът да получи професионален лиценз. По този начин Етър ще продължи да бъде част от елита и през следващия сезон, ако разбира се запази мястото си при доиграването на кампанията. Треньорът Петко Петков обаче обяви, че не се притеснява, че тимът може да изпадне.