София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Германия победи Италия с 5:2

В класирането води Унгария със 7 точки, следва Германия с 6, Италия е с 5, а на дъното е Англия с 2 и без победа от началото на турнира

2 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Германия победи Италия с 5:2 в двубой от четвъртия кръг на група 3 от Лига "А" на Лигата на нациите и записа първи успех в турнира.

Двата тима си размениха по една опасност в първите девет минути, но Лирой Сане и Джакомо Распадори нямаха шанс да открият резултата.

В десетата Йозуа Кимик стигна до топката в наказателното поле и я насочи в мрежата отблизо за 1:0.

След половин час игра вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума спаси хубав удар на Джонас Хофман. Германският натиск доведе до още два пропуска на Сане и Вернер в 39-ата и 40-ата минута, за да се стигне до дузпа в прoдължението на първата част.

 

Алесандро Бастони извърши груб фаул в наказателното поле, а Илкай Гюндоган се разписа за 2:0.

Италия можеше да намали резултата секунди след почивката, но силният му удар от границата на наказателното поле се отби в бранител и топката излезе в корнер. Малко след него и Калабрия опита удар, но бе блокиран.

Вместо да намали изоставането си, Италия получи трети гол в 51-ата минута, в която Томас Мюлер се възползва от отбита топка и със силен удар прониза Донарума (3:0).

Тимо Вернер се развихри между 68-ата и 69-ата минута и вкара два бързи гола за 4:0 и 5:0 с удари отблизо.

Италия вкара почетен гол в 78-ата минута с попадение на Вилфред Нонто за 5:1 с първия си гол с националния екип.

Минути преди края фенове няколко фена нахлуха на терена и спряха играта, но не се стигна до по-сериозни инциденти.

"Скуадра адзура" върна още един гол в последната атака на мача, в която Алесандро Бастони фиксира крайното 5:2 също с първото си попадение за Италия.

В класирането води Унгария със 7 точки, следва Германия с 6, Италия е с 5, а на дъното е Англия с 2 и без победа от началото на турнира.