София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ИНТЕРНАСИОНАЛ – АТЛЕТИКО МИНЕЙРО – ПРЕВЮ

ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ЛИ „ГАЛО” ОТ ГОЛЕМИЯТ СПИСЪК С ОТСЪСТВАЩИ В „КОЛОРАДО” ?

9 годиниБразилейро 1 Телевизия Евроком

В късния мач от 11 – тия кръг, точно в 00:30 часа започва прякото излъчване по Евроком на двубоя между Интернасионал и Атлетико Минейро.

Проблемите за Интернасионал не спират и продължават да се задълбочават. Те имат нови петима контузени играча, сред които са и ключовите играчи - Алекс, Андерсон, вратаря Дида и десния бек Лео, който е наказан. Чарлез Арангуиз също е аут, след като игра финал на „Копа Америка” снощи и все още е с отбора, който празнува спечелването на трофея. Андрес Д’Алесандро и Лисандро Лопез се очаква да са в стартовите 11 на треньора Диего Агире.

За Атлетико Минейро се завръща Карлос, но централния защитник Леонардо Силва натрупа картони и е наказан за това гостуване в Бейра Рио. Други важни играчи, които по всяка вероятност ще пропуснат мача са Хесус Датоло, Лукас Кандидо, Луан, Роча. Проблем за отбора е и отсъствието на Додо, който е с отбора на Бразилия на Панамериканските игри.

Феновете на Интернасионал се надяват техните любимци отново да навлязат в победна серия, след като в последния междинен кръг загуби гостуването си на лидера в класирането Спорт Ресифе с 3:0.

Атлетико Минейро успя да запише победа в междинния кръг, надделявайки у дома срещу Коритиба с 2:0. Това беше трета поредна победа за „Гало” и техен четвърти мач без загуба.

В тази страхотна форма момчетата на Левис Кулпи ще създадат големи проблеми на Интернасионал. Все пак Интернасионал играе успешно срещу Атлетико Минейро и поглеждайки статистиката можем да видим следните факти в тяхна полза :

- Интернасионал е спечелил 7 от своите 8 последни домакински мача.

- Интернасионал спечели 7 от всички последни 8 срещи срещу Атлетико Минейро във всички състезания.

- Интернасионал запази своята мрежа суха, след като не допусна гол в своите 6 от 8 последни домакински мача.

Интернасионал е губил само 4 пъти в историята на шампионата от Атлетико Минейро, когато те са били домакини. Последната загуба е през далечната 1986 година, което прави 22 поредни мача без загуба у дома !!!