София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

КРУЗЕЙРО – ПОНТЕ ПРЕТА – ПРЕВЮ

КРУЗЕЙРО ПРЕСЛЕДВА ПЪРВА ПОБЕДА

9 годиниБразилейро 2 Телевизия Евроком

В късния мач от третия кръг, малко след полунощ, един срещу друг се изправят отборите на Крузейро и Понте Прета. Все още „лисиците” са без победа в първенството и представянето на отбора в местния шампионат и в „Копа Либертадорес” е доста противоположно. Докато те все още са без победа и записаха 2 загуби в първите 2 кръга, то в „Копа Либертадорес”, след всяка изминала седмица се изкачват в по-преден кръг на турнира.

Понте Прета започнаха много добре сезона, след като записаха резултатно равенство на негостоприемния Гремио - 3:3 и у дома постигнаха победа с 1:0 срещу Сао Пауло. Отбора е един от новаците в „Бразилейрао” през този сезон. Те успяха да спечелят промоция през миналия сезон и правото на участие в най-висшия футболен ешалон на Бразилия. В последния сезон, в който играха в Серия А на Бразилия имаха спечелени едва 15 точки от 19 изиграни мача. Наставникът на Понте Прета – Гуто Ферейра ще направи две промени в сравнение с мача срещу Сао Пауло. Защитника Тиаго Алвеш се завръща след наказание и ще си партнира с Пабло в центъра на защитата. Жилсон няма право да играе срещу Крузейро/Понте Прета е като сателит на Крузейро/ и така Жуниньо ще играе като ляв бек.

За Крузейро отново се очаква Марсело Оливейра да заложи на резерви в мача срещу Понте Прета, тъй като предстои реванш срещу Ривър Плейт за „Копа Либертадорес”.

Двата отбора са се срещали 10 пъти с домакин Крузейро, при 5 победи, 2 загуби в полза на „лисиците”, а равенствата са 3.

Дори и с „Б” отбора, Крузейро притежава силни футболисти и вероятно те ще постигнат първата си победа, като едва ли ще се напрягат да вкарват много голове и да бият с разлика. По-скоро победата ще е минимална с 1 гол разлика.