София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха 1:1

Тимът от София стигна само до точка след две дузпи на "Лаута" и остана след Берое в крайното класиране

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха 1:1 в решителен мач от борбата за седмото място и остави гостите от София на осмата позиция в крайното класиране, спирайки ги за участие в бараж срещу Ботев (Пловдив) за Лигата на конференциите. Тази чест ще има Берое, който загуби с 0:1 при визитата си на Арда и въпреки това остана на седмата позиция заради по-добрите си показатели в двубоите със столичани.

Още в първите секунди домакините получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка на Ангел Лясков след центриране на Димитър Илиев. Зад топката застана именно капитанът на "смърфовете" и реализира от бялата точка за 1:0 с технично изпълнение в средата на вратата. Секунди след гола Бирсент Карагарен намери Лукас Салинас в наказателното поле, той проби и стреля от малък ъгъл, а Даниел Наумов изби в корнер.

Малко по-късно Лукас Салинас направи страхотен индивидуален пробив от центъра, стигна до наказателното поле и шутира, но Даниел Наумов изби в корнер. В 24-ата минута ЦСКА 1948 бе много близо до изравняване на резултата, след като Александър Колев пое топката след разбъркване в наказателното поле на домакините и остана очи в очи с Пиргов, но вратарят спаси. "Смърфовете" продължиха да са по-активни, но до края на полувремето нямаше други попадения.

След почивката в 54-ата минута Христо Иванов получи пас от Димитър Илиев, след което намери Бирсент Карагарен в наказателното поле и той реализира, но се оказа, че в началото на атака е имало засада и голът не бе зачетен.

Лека полека гостите взеха инициативата и натиснаха в края на мача. Дълбого в добавеното време те получиха дузпа за игра с ръка на Мартин Паскалев. Зад топката застана Алекс Колев, който реализира за :1. Последва дива радост от гостите, но точката не бе достатъчна за тях да гонят място в Европа чрез бараж.