София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марселино Гарсия напусна треньорския пост в испанския Атлетик Билбао

„Вярваме, че дойде времето да приключим тази красива история. Горди сме, че имахме възможността да работим в Атлетик“, каза Марселино Гарсия от свое име и това на екипа си

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Испанецът Марселино Гарсия обяви решението си да напусне поста старши треньор на Атлетик Билбао след края на договора му с клуба от Ла Лига, който изтича през юни. 56-годишният специалист даде емоционална пресконференция със своя екип, за да разкрие мотивите си. Тимът на Атлетик Билбао завърши на осмо място в класирането в испанското футболно първенство.

„Вярваме, че дойде времето да приключим тази красива история. Горди сме, че имахме възможността да работим в Атлетик“, каза Марселино Гарсия от свое име и това на екипа си. „Това е най-добрата група от играчи, с която съм работил в цялата си професионална кариера. Осъзнах истинското значение на това да си старши треньор на този отбор. Имахме незабравими моменти. Това не е сбогом, защото винаги ще нося Атлетик в сърцето си“, коментира наставникът, който пое тима от Билбао през януари 2021 година и го изведе до трофей от турнира за Суперкупата на Испания.

„Сега имам чувството, че клубът не ми дава необходимата подкрепа, за да се работи по дългосрочен проект“, добави още Марселино Гарсия, който е отхвърлил офертата за подновяване на договора си, предвид промените в ръководството на Атлетик Билбао.