София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

РЕД БУЛ: ФЕРАРИ НЕ СА ТОЛКОВА БЛИЗО ДО МЕРЦЕДЕС

"ПРОСТО СА ПО-БЪРЗИ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА"
6 годиниМоторни 55 Телевизия Евроком

Сивият кардинал в отбора на Ред Бул Хелмут Марко вярва, че отборът на Ферари не се е доближил толкова близо до темпото на шампионите от Мерцедес. Ферари проведоха силна зимна подготовка и при откриването на сезон 2015 в Гран при на Австралия бяха единственият отбор, който успя да се доближи малко по-близо до Люис Хамилтън и Нико Розберг.

Въпреки това Люис и Нико записаха поредната си двойна победа и за Себастиан Фетел остана в дебюта си за Ферари да бъде най-бързият пилот от останалите в Мелбърн.

"Нека не се лъжем, Ферари не са толкова близо до Мерцедес, колкото изглеждаше в Мелбърн. Те просто са по-бързи от миналата година, но това се очакваше от всички. С всички тези рестрикции в Ред Бул не вярваме, че има отбор, който може да влезе в пряка борба за титлата с Мерцедес. В момента, ако нямаш толкова мощен двигател, колкото е техният, просто нямаш шанс", убеден е Хелмут Марко.

"Целият проблем на новите турбо двигатели е, че ФИА решиха да спрат развитието им. Нямам нищо против Мерцедес, напротив. Те свършиха най-добрата работа с разработката на техния двигател. Проблемът идва от факта, че сега останалите нямат право да ги догонят, и това не е честно", завърши австриецът.