София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шалке остана на крачка от чудото срещу Леверкузен

Тимът от Гелзенкирхен бе на път да спечели домакинството си на Байер (Леверкузен), с което със сигурност щеше да изненада голяма част от специалистите в страната

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Отборът на Шалке отново не успя да предложи положителни емоции на своите многобройни фенове в Германия.

Тимът от Гелзенкирхен бе на път да спечели домакинството си на Байер (Леверкузен), с което със сигурност щеше да изненада голяма част от специалистите в страната.

Намиращият се в добра форма състав на гостите отстъпваше с минималното 0:1 до последните минути на мача, но в крайна сметка стигна до равенството.


Автор на първото попадение в мача стана Даниел Калиджури. Капитанът на Шалке бе точен от дузпа след 51 минути игра.

Нарушението в наказателното поле бе в пасива на Тапсоба. Той игра с ръка, като ситуацията бе разгледана на повторение, посредством системата ВАР.

Бе взето категорично решение, че трябва да бъде изпълнен 11-метров наказателен удар, а един от лидерите в състава на гелзенкирхенци не пропусна възможността и даде преднина на тима си.

Десет минути преди края Паулиньо се разписа от близка дистанция, като не остави шансове на вратаря на съперника.

Това щеше да бъде първи успех за Шалке в първенството на страната от 17.01 насам. Дейвид Вагнер едва ли се успокои прекалено много за треньорския си пост в клуба, но все пак - и за него, а и за привържениците на тима, пунктът днес, срещу толкова сериозен опонент, бе постижение и повод напрежението да бъде заглушено, макар и временно.

Иначе гостите от Леверкузен стигнаха до гол още през първото полувреме, но попадение на Аларио с глава не беше зачетено, поради засада.

Звездата на Байер Кай Хаверц не бе на висота, като малко преди края беше заменен. Очевидно той не е напълно възстановен от скорошната си контузия.

Така Шалке остава в средата на подреждането, с актив от 39 точки. Байер разполага с 57 пункта и е в борба за призовите позиции в крайното класиране в Германия.