София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тимът ни до 21 години остава трети в класирането с 12 точки, но вече само на три зад поляците, които са лидер в подреждането

Първата по-добра ситуация в мача дойде в седмата минута пред вратата на Полша, но ударът на Станислав Шопов бе блокиран

1 месецФутбол 15 Симеон Кисьов

Младежкият национален отбор на България победи този на Полша с 1:0 като гост в евроквалификация за първенството в Словакия през 2025 г.

Първата по-добра ситуация в мача дойде в седмата минута пред вратата на Полша, но ударът на Станислав Шопов бе блокиран.

Пет минути по-късно отново Шопов шутира от границата на наказателното поле, но Тобиаш спаси удара му по тревата.

Поляците отправиха първия си по-опасен удар след четвърт час игра, но Шимчак прати топката над вратата.

Нашите продължиха да играят атакуващо и Мартин Сораков отправи опасен удар в 18-ата минута, но покрай гредата. Само няколко минути след това Георги Николов бе изведен от Марин Петков, но защитник се хвърли в краката му и блокира изстрела.

Удар към Тобиаш имаше и след половин час игра, но топката премина встрани.

Поляците организираха опасна атака по левия фланг в 39-ата минута, но опитът за подаване на Камински беше пресечен.

 

Втората част започна с малко по-активна игра за съперника, който обаче не достигаше до точни удари в първите минути след почивката.

България поведе в 58-ата минута, в която Станислав Шопов намери Марин Петков, той пое топката и със силен удар я прати във вратата на поляците за 1:0.

Полша отново тръгна напред и след няколко атаки стигна до удар в рамката на Дамян Христов, но вратарят ни се справи без проблем.

Четвърт час преди края Марин Петков опита подаване към Георги Николов, но защитник пресече паса. Малко след това Сораков шутира от дистанция, но Тобиаш улови.

Десет минути преди края играч на Полша падна в наказателното поле на България, но реферът не видя нарушение. Съперникът тества главния съдия секунди след това, но той отново не посочи бялата точка. Поляците опитаха да изпросят дузпа и в 86-ата минута, но нея получиха такава.

Тимът ни до 21 години остава трети в класирането с 12 точки, но вече само на три зад поляците, които са лидер в подреждането. Германия е на второ място с 13, но с два мача по-малко.