София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Торино смаза Милан, но завърши 1:1

Росонерите играха с 10 души едно полувреме, а Биковете пропуснаха половин дузина положения

9 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Торино буквално смаза Милан като игра, но направи само 1:1 у дома срещу росонерите и продължава да чака първия си успех срещу този съперник от 2001 г. насам. Биковете имаха половин дузина чисти положения за гол, но губеха в резултата до 81-ата минута, преди да стигнат до крайното 1:1.
Милан поведе още в 3-ата минута с гол от дузпа на Жереми Менез. Но това си остана и последната възможност на отбора да вкара попадение за целия мач. От там до края на срещата Торино бе господар на терена и отправи 25 удара към вратата на Диего Лопес. Гредата спаси веднъж росонерите преди паузата, а точността на домакините не бе добра.
В добавеното време на първото полувреме Милан остана с 10 души. Матия де Шилио бе изгонен за втори жълт картон. През второто полувреме Милан почти не мина центъра на терена. Вратарят Диего Лопес направи няколко важни спасявания, а домакините пропуснаха при чисти позиции. 
В 81-ата минута все пак Торо заслужено изравни с първия си гол за 2015 г. Капитанът Глик се разписа с глава след центриране от корнер. Това беше осми гол този сезон, който росонерите допускат от корнер от общо 21 инкасирани от тях. Това прави 38% от головете, които отбора е допуснал.
Така във втори пореден мач през тази година Милан поведе, но не успя да спечели. Росонерите имат 26 точки и са на седмото място в класирането. Хората на Пипо Индзаги са само с 2 победи в последните 11 кръга. Торо пък е с 19 точки на 13-ата позиция в класирането.

Милан не започна добре годината като загуби от Сасуоло с 1:2 у дома и изоставаше на 5 точки от третото място в класирането. Треньорът Филипо Индзаги направи промени в състава за мача с Торино. Хонда отсъстваше заради турнира за Купата на Азия, а контузени бяха Бонера и Ван Гинкел.
Съли Мунтари бе предпочетен пред Андреа Поли в средата на терена,а Де Йонг, Армеро и Мексес се завърнаха в тима след като изтърпяха наказание. Новото попълнение Алесио Черчи, бивш играч на Торо, остана на резервната скамейка. Мбайе Нианг бе титуляр в атака и излезе в стартовия тим за първи път от година и половина насам.
Торино имаше само една победа в последните 34 мача с Милан в Серия А - у дома през 2001 г. (1:0). В онзи ден Пипо Индзаги изпусна дузпа за росонерите, а след мача треньора Фатих Терим беше уволнен. Торо започна с Куалиарела и Мартинес в атака. 
Само две минути бяха необходими на Милан, за да създаде положение. Жереми Менез се разходи из защитата на Торо, преодоля трима и бе съборен в наказателното поле. Камил Глик задържа Менез за фланелката и съдията Роки посочи бялата точка. Самият Менез изпълни и откри резултата за гостите с мощен удар под напречната греда.
Торино веднага се хвърли напред в търсене на изравнителен гол. Фарнеруд стреля силно, но Диего Лопес изби. След това Фарнеруд изведе Куалиарела, който стреля добре, но вратаря на росонерите изби с крак. Биковете продължиха да нападат. При едно статично положение Морети отклони топката с глава към далечната греда, но там Гаци се размина с финалното докосване.
Натискът на Торо се засилваше с всяка минута. Матео Дармиан удари греда след центриране от фаул. Ударът с глава на крайният защитник срещна страничния стълб, а Морети прати добавката в аут. Торино доминираше тотално. Домакините овладяха центъра на терена и правеха каквото си искат. Милан се защитаваше с всички сили и единствено Менез стоеше в половината на съперника.
В добавеното време на първото полувреме проблемите за росонерите нарастнаха. Дармиан проби отляво, преодоля Де Шилио, който го събори в гръб. Това беше втори жълт картон за Де Шилио в мача и Милан остана с 10 души. От отсъденият пряк-свободен удар Торо пропусна да изравни. Дармиан центрира и Глик стреля с глава, но топката мина на около 10 сантиметра над вратата.
И второто полувреме започна с натиск на Торино. Мунтари получи жълт картон веднага след паузата, а удар на Куалиарела мина над вратата. После и Перес пробва шанса си от дистанция, но изпълнението му беше много неточно. Съли Мунтари бе сменен от Андреа Поли и след това реагира доста бурно хвърляйки анцуга си и шише с вода.
След час игра Торо, който имаше най-слабото нападение в Серия А за сезона, пропусна още едно положение. Хубава атака през центъра завърши с пас на Фарнеруд за Мартинес, който се озова сам срещу вратаря, но точно преди да нанесе удар, Армеро успя да отклони топката в ъглов удар. Натискът на Торо продължи. Центриране отдясно на Перес бе засечено от въздуха от Гаци, но топката бе право във вратаря Диего Лопес.
Следващият пропуск дойде след двойно подаване между Куалиарела и Мартинес. Първият стреля силно от въздуха, но вратаря Диего Лопес спаси с прекрасен плонж. Още по-фрапиращ бе пропуска на резервата Бенаси. Ел Кадури центрира към далечната греда, където Бенаси бе забравен от защитата на Милан. Той засече топката към далечния ъгъл, но не уцели вратата буквално от няколко метра разстояние.
Накрая Индзаги извади и Менез, за да пусне допълнителен защитник - Алекс. Целта беше да се опази аванса от един гол. Точно тогава обаче Милан допусна изравнителния гол. Камило Глик бе точен в 81-ата минута. Капитанът на Торо се възползва от добре познатата слабост на Милан - статичните положения. Центрирание от корнер бе засечено с глава в ъгъла от Глик за 1:1. Това беше пето попадение на Глик този сезон. Всички от статични положения.
Торино продължи да напада в търсене на победен гол. Удар на Максимович отиде над вратата. Въпреки финалният щурм, Торино не успя да стигне до победен гол. Биковете имат само един успех срещу Милан от 1986 г. насам.