София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Тотнъм не остави никакви шансове на Арсенал в битката за топ 4

С тази победа Тотнъм завърши на четвърто място със 71 точки и ще играе през следващия сезон в Шампионска лига, а Норич отдавна изпадна в Чемпиъншип

2 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Тотнъм не остави никакви шансове на Арсенал в битката за топ 4, след като „шпорите“ разбиха с 5:0 като гост вече изпадналия в Чемпиъншип Норич, в мач от последния 36-ти кръг на Висшата лига.

Първата възможност пред Тотнъм се откри още в 7-ата минута, когато Деян Кулушевски комбинира с Пиер-Емил Хьойберг, който стреля, но над напречната греда в аут. Четири минути по-късно Хари Кейн отправи опасен удар, но Тим Крул се намеси и изби топката в корнер.

Тотнъм поведе с 1:0 в 16-ата минута, когато Родриго Бентанкур намери Деян Кулушевски, който се възползва от открилата му се възможност и вкара топката във вратата на Тим Крул.

Пред Милот Рашица се откри възможност в 22-ата минута, но ударът му не бе точен и топката премина встрани от десния стълб на вратата на Тим Крул.

Тотнъм поведе с 2:0 в 32-ата минута, когато Тим Крул допусна много груба грешка, подарявайки топката на Родриго Бентанкур, който след това я сложи на главата на Хари Кейн, а той не пропусна да я прати в опразнената врата за 2:0.

Хьон-мин Сон получи диагонално подаване в 55-ата минута, стрелна се в наказателното поле и шутира в левия ъгъл. Тим Крул обаче беше добре позициониран и спасяването му беше безпроблемно.

Норич пропиля отлична възможност в 56-ата минута, когато перфектно до сантиметър центриране в наказателното поле на Тотнъм намери Теему Пуки, който стреля с глава, но твърде встрани от левия стълб.

Пет минути по-късно Хьон-мин Сон се спусна към центриране в наказателното поле на Норич, след което шутира мощно, но Тим Крул реагира по фантастичен начин, за да спаси.

Минута по-късно Деян Кулушевски пропиля златна възможност в наказателното поле, стреляйки право в гърба на съперник, след като вратата беше открита пред него.

Тотнъм поведе с 3:0 в 64-ата минута, когато невероятна индивидуална изява от страна на Деян Кулушевски завърши с удар от наказателното поле. Той прати топката точно в горния десен ъгъл, правейки резултата 3:0, Тим Крул беше безпомощен.

Тим Крул направи брилянтно спасяване в 70-ата минута, когато отрази удар отблизо на Хьон-мин Сон.

Няколко секунди по-късно Тотнъм вкара четвърти гол във вратата на Норич. Лукас Моура демонстрира страхотен поглед върху играта, намирайки Хьон-Мин Сон в наказателното поле на Норич с дръзко подаване, а ударът от движение на корееца беше прецизен и попадна право в долния ляв ъгъл на вратата на Тим Крул.

Тотнъм реализира пети гол в 75-ата минута, когато Хьон-мин Сон с удар от границата на наказателното поле на Норич вкара топката в левия ъгъл на Тим Крул.

С тази победа Тотнъм завърши на четвърто място със 71 точки и ще играе през следващия сезон в Шампионска лига, а Норич отдавна изпадна в Чемпиъншип.