София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Винисиус: Барса плащаше повече, но избрах Реал Мадрид

Той се възстановява от контузия, получена по време на кошмарния за “белите” реванш с Аякс

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Младият талант на Реал Мадрид Винисиус Жуниор разкри, че от Барселона са имали сериозен интерес към него, но той е предпочел кралския клуб. “Барса плащаше повече, но избрах Реал Мадрид заради по-добрия проект. Марсело говори с мен, Каземиро също. Много ми помогнаха”, заяви 18-годишният бразилец в интервю за предаването El Larguero на Cadena SER.
Той се възстановява от контузия, получена по време на кошмарния за “белите” реванш с Аякс. “Състоянието ми се подобрява лека-полека. Работя усърдно в опит да се завърна възможно най-скоро. Когато се случи, усетих, че нещо се скъса. Опитах се да отиграя следващата топка, но не можех. Мислех за всичко. За първи път бях повикан в бразилския национален отбор”, сподели бързакът на “лос меренгес”.
“Когато напуснах Бразилия, знаех, че първо ще мина през дублиращия отбор на Реал Мадрид. Там момчетата бяха много добри с мен, помогнаха ми много с адаптацията. Солари беше първият човек, който повярва в мен и ми даде възможността да играя на високо ниво. Зидан беше велик играч, а сега е много добър треньор. За мен е чест, че той е нашият треньор, макар че малко съм го гледал… От клипчетата, които съм гледал, той беше невероятен”, каза още Винисиус.