София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фюри сложи край на кариерата си

Спечелих всички титли, това бе епично пътешествие, сподели британецът

7 годиниДруги 3 Телевизия Евроком

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри отново сложи край на състезателната си кариера. Първият път, когато го направи, бе през миналата година след обвиненята за допинг. В началото на тази година обаче той изрази желание да се върне на ринга и неведнъж се заканваше на своя сънародник Антъни Джошуа, но така и не се боксира.
“Имах щастието да спечеля всички най-големи титли в бокса. Това бе епично пътешествие. Благодаря на феновете, които ме поддържаха и вярваха в мен по време на този път. Надявам се, че вие сте им се насладили, както и аз. Край!”, написа 28-годишният британец на профила си в социалната мрежа „Инстаграм“.
Тайсън Фюри не се е боксирал на професионалния ринг от ноември 2015 година, когато победи украинеца Владимир Кличко и му отне шампионските пояси в няколко версии. На следващата година Фюри призна, че е употребявал кокаин. Той бе дисквалифициран по обвинение за употреба на допинг, след което обяви, че се отказва от бокса. В началото на тази година британецът изрази желание да се върне на ринга, но така и не боксира.