София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Атанасова: Проверяват ни, но досега не съм видяла факти, които да са били извадени

Председателят на ПГ на ГЕРБ за първите седмици на парламента
14 сПолитика 3082

„През изминалата седмица се разбраха няколко неща – в българския парламент ще се обсъждат теми, които са далеч от дневния ред на обществото. Намираме се в пандемия, вероятно ще последва икономическа и социална криза. Колегите започнаха да обсъждат теми, които са пряко свързани с политически партии, а именно промени в Изборния кодекс. Занимаваме се с грандиозни промени. Въвеждането на електронното гласуване и вот по пощата са много обемни теми. ГЕРБ подкрепи всички проекти на всички партии, за да покажем, че не сме деструктивни. Единственият проект, който не подкрепихме, беше участието на военни, съдии и прокурори в изборния процес. Ние ще сме силна опозиция, която има отговори по всяка тема. Осъзнаваме своята отговорност, защото сме я носили дълги години. Затова и представихме проект за правителство. Обществото ни се нуждае от отговори – какви хора предлагаме, с каква биография и концепция. Нито една от партиите, с които имаме допирни точки, не пожела да говори с нас. Отдавам го на високомерие и на политическа незрялост. Виждаме, че се търсят тясно партийни интереси, а не решения“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНР.

„Разбира се, че сме търсили грешките в себе си. Партия, която е управлявала 10 г., е нормално да носи негатив, защото сме взимали, най-малкото, и нестандартни решения. ГЕРБ никога не е имала мнозинство от 2009 г. насам. Колегите от останалите парламентарни групи формират конституционно мнозинство. Правителството на Пламен Орешарски даде заявки за ревизия на управлението на ГЕРБ. След това президентът, когато встъпи в длъжност, също заяви, че ще ни проверява. Досега не съм видяла да има някакви конкретни факти, които да са били извадени“, каза още Атанасова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!