София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Десислава Танева: Имаме пряка комуникация с Емил Димитров, понякога малко затруднена

Изказване на министъра на земеделието, храните и горите от парламентарната трибуна
32 мПолитика 405 Боян Марков

"Винаги сме имали пряка комуникация с министър Емил Димитров, понякога тя е малко затруднена." Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева от парламентарната трибуна в отговор на министъра на околната среда и водите Емил Димитров. 

"Искам да дам отговор на тези обвинения, съждения, които бяха представени от колегата министър на околната среда и водите г-н Емил Димитров в началото на вашето пленарно заседание. Първо, искам да кажа, че ние сме колеги, винаги сме имали пряка комуникация, понякога малко затрудена.", заяви Танева.

"Последният ми разговор с него е от понеделник, изключително съжалявам, че трябва да влезем в това ниво на комуникации и тези наши комуникации да стават чак през пленарна зала. Когато за първи път разбрах, че той е проболедувал COVID, видях, че е наистина разстроен. Беше много афектиран в началото. В чисто човешки план, за заболяването и за грижите по възстановянето му.", допълни още тя.

"Нашите две министерства, съответно експертите по отделните дирекции винаги участват в работни групи, когато се решават въпроси. Този разговор беше иницииран от мен, тъй като имаме четири теми, които стоят нерешени в МОСВ. Смятам, че по всички теми след 50-минутния разговор имахме все пак обща визия.", завърши Десислава Тавена.