София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Малинов за шпионския скандал: Всичко започна с мен и съратниците ми от НД "Русофили" през 2019 г.

Лидерът на НД "Русофили" с коментар в ефира на "Делници"
12 мПолитика 1186

Шпиономанията започна именно от 9-и септември 2019 г., когато аз и 16 мои съратника от НД "Русофили" ни арестуваха и ни обвиниха в шпионаж. След това през октомври бяха следващите изгонени дипломати и така тази сага набра инерция. Повтаря се един и същи сценарий, който ние наблюдаваме в много други моменти в геополитически план в този сблъсък на цивилизациите. Това коментира лидерът на ПП "Възраждане на отечеството" и НД "Русофили" Николай Малинов в ефира на "Делници".

"Постоянно се хвърлят едни обвинения във въздуха, които никой не доказва. Тези обвинения ги видяхме и във войната в Ирак, които самият Доналд Тръмп каза, че са прекалили. Обвиненията ги видяхме с химическото оръжие в Сирия, обвиненията ги видяхме в моя персонален случай - някой идва и ти дава клеймото ти си шпионин. Това нещо може да го направи само съдът, никой не е отменял презумцията за невинност, както и че не може само един участник в правораздаването - прокуратура без адвокат, без съд, да решава. Редно е да се чува и другата позиция", коментира Малинов.

"Как така някой ще седне и ще обясни какъв си, правораздаването трябва да го прави българският съд. Аз вече заявих, че категорично отказвам да разсъждавам в парадигмата, че "Русия е враг на България", защото аз поне не познавам документ на българска официална организация, която да назовава Русия враг. Съвсем наскоро САЩ започна да назовава Русия в своите документи като враг, но виждаме и спора когато Германия и Франция смятат, че безопасността в Европа няма как да мине без добри отношения с Русия и не може големият партньор на Америка НАТО да налага своята гледна точка. Трябва да се търси балансиран подход", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!