София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Менда Стоянова: Ръководството на ГЕРБ се нуждае от по-млади и креативни хора

Според нея Бойко Борисов трябва да си остане лидер на партията, независимо от обновлението
7 сПолитика 1883 Мирослав Митков

Бившият депутат от ГЕРБ от Пловдив Менда Стоянова ще си направи отвод от националното ръководство на партията, ако кандидатурата й бъде предложена в Изпълнителната комисия на партийния форум на 11 май. Това сподели самата тя в интервю за „Марица”, помолена да коментира  парламентарните избори и твърденията, че ще бъде освободена от ИК.

„Според правилата на партията се прекратяват правомощията на цялата Изпълнителна комисия и се избира нов състав.  Това е нормалният процес и аз мисля, че в ръководството на партията трябва да влязат  доста нови хора, включително и вместо мен. Вече два мандата съм в ИК, а мои колеги имат дори по-дълъг срок. Има нужда ръководството на ГЕРБ да бъде обновено така, както имаше нужда да бъдат обновени и кандидатдепутатските листи”, каза Менда Стоянова.

Тя  беше несменяем народен представител от 2009 г., председател на парламентарната комисия по финанси и бюджет и член на ИК на ГЕРБ. Далеч преди изборите Менда Стоянова беше решила  повече да не се кандидатира за депутат ​- от една страна, заради възрастта си, въпреки че е много енергична, от друга - заради натрупаната умора на ключовия пост.

„Нека в ръководството на ГЕРБ да влязат по-млади и по-креативни хора с нова енергия, които биха могли да допринесат свежи идеи за промяна”, сподели Менда Стоянова.

Според нея Бойко Борисов трябва да си остане лидер на партията, независимо от обновлението.

„Г-н Борисов е създал ГЕРБ, това е лидерска партия и тя няма нищо общо с процесите, които текат в ръководството на БСП” - така Менда Стоянова отговори на въпроса дали не повтарят модела на Корнелия Нинова.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!