София 14 °C
Велико Търново 15 °C
Пловдив 18 °C
Варна 12 °C
Бургас 14 °C
Начало Новини Предавания На живо

Милен Любенов: Правителството на Борисов изпадна в изолация, той закъсня с оставката

Коментар на политолога пред Телевизия Евроком
пропускане

Милен Любенов: Правителството на Борисов изпадна в изолация, той закъсня с оставката

Коментар на политолога пред Телевизия Евроком

29 мПолитика 2127 Слав Механджийски


В момента правителството и премиерът Борисов се намират в сериозна международна изолация. Това заяви политологът Милен Любенов, преподавател в СУ, пред Телевизия Евроком. 

Той добави, че предстои публикуването на доклада на ЕК за върховенството на правото във всяка една от страните-членки, но очакванията са той да е критичен за България.

"При едно крайно делигитимирано правителство, при продължаващи протести, при тази ситуация в международен план, където ежедневно се публикуват критични материали за България - това нанася много сериозен репутационен удар върху страната", категоричен е той.

Той припомни, че на 5-ти октомври ще се проведе изслушване в ЕП за България, на което Бойко Борисов ще трябва да присъства.

"Ние виждаме, че ЕС, колкото и бавна и тромава да е понякога европейската бюрокрация, все пак реагира с тези заседания и тези изслушвания", посочи политологът.

Според него единственият изход от ситуацията са изборите:

"Борисов закъсня, той трябваше да подаде оставка преди два месеца, ако беше подал оставка тогава, в средата на септември ние щяхме да ходим на избори и да гласуваме", подчерта Любенов.