София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

РЕШЕНО: Отхвърлиха идеята за задължителен Covid-19 сертификат за влизане в парламента

Костадин Костадинов от "Възраждане" заяви, че това е дисриминация

Отхвърлиха идеята за задължителен Covid-19 сертификат за влизане в парламента. Темата беше поставена на първия председателски съвет в новото Народно събрание. 

Въпросът беше повдигнат вчера от ГЕРБ по време на консултациите при президента. На влизане за съвета председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова потвърди тази теза. Костадин Костадинов от "Възраждане" обаче заяви, че това е дисриминация.

ДПС ще прецени каква ще бъде позицията ѝ, заяви зам.-председателят на парламента Мукаддес Налбант и посочи, че е ваксинирана с трета доза. Тя призова всички да се ваксинират.

Конелия Нинова информира, че е отхвърлено предложението на ГЕРБ за влизане в НС със зелен сертификат.

Председателският съвет трябваше да реши организационни въпроси за това какъв ще бъде дневният ред на работа на парламента.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!