София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Валя Ахчиева разкрива грандиозна схема за купуване на гласове в Гурково (ВИДЕО)

Разследващият журналист получава по пощата тефтер със смущаващи цифри в него
31 сОбщество 1893 Златина Петкова

Грандиозна схема за купуване и продаване на гласове в община Гурково разкри журналистът Валя Ахчиева. В свое видео в интернет Ахчиева разказва как получава по пощата черен тефтер със смущаващи цифри в него.

Твърди се, че тефтерът  на шофьорът в Служба “Социално подпомагане” Димитър Стоилов - Чакмака. В бележника се виждат имена на хора, както и поставени до тях цифри. Смята се, че това са бройките роми, които са били осигурени за гласуване в Гурково на местните и европейските избори през 2019-та година, както и сумите, срещу които това се е случвало.

Един от най-добрите разследващи журналисти в страната, в лицето на Ахчиева, дава тефтера на графологична експертиза, откъдето се установява, че написаното в него е от едно и също лице.

Ахчиева отива на място в Гурково преди отминалите вече парламентарни избори, за да провери и други сигнали, свързани с преселението на роми от община Твърдица в Гурково. Цялото разследване на Валя Ахчиева можете да видите в приложеното видео.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!