София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Антъни Джошуа унищожи Франсис Нгану за два рунда

Камерунецът показа “сърце” и се изправи, но само за да бъде препариран отново и пратен категорично на земята за общо трети път, с което беше сложен категоричен край на дуела

2 месецаДруги 25 Симеон Кисьов

Антъни Джошуа постигна една от най-бляскавите победи в кариерата си, след като унищожи и вероятно приключи боксовото поприще на високо ниво на Франсис Нгану.

Ей Джей прати в нокдаун бившия шампион в тежка категория на UFC в първия рунд, след което още веднъж във втория. Камерунецът показа “сърце” и се изправи, но само за да бъде препариран отново и пратен категорично на земята за общо трети път, с което беше сложен категоричен край на дуела.

Нгану си повдигна акциите с блестящата битка срещу Тайсън Фюри, която загуби, но спечели симпатиите на феновете и дори беше победител в очите на много от зрителите. Джошуа обаче го унищожи за по-малко от шест минути и се завърна на върха във всеобщото мнение на почитателите на тежка категория.

Джошуа вече има 28 професионални победи и 3 поражения, а това беше 25-ият му нокаут. Нгану записа втора загуба във втория си боксов мач, но все пак те са срещу Тайсън Фюри и Ей Джей - двама от тримата най-добри в занаята.

Първи рунд

В първите минути и двамата пробваха леви прави и леви крошета, но не можеха да намерят целта. Все пак създадоха предпоставки за двубой на високо темпо и с много размени. В 55-ата секунда фантастична комбинация ляв-десен прав (левият прав беше за замаскиране на последващата атака) на Джошуа прати Нгану на земята и наелектризира публиката.

Втори рунд

Джошуа пласира силен десен прав в лицето на Нгану и във втория рунд, а камерунецът се опита да се спаси с клинч. Бившият шампион на UFC обаче не можеше да докосне противника си, независимо от опитите. Втора невероятна комбинация десен-ляв прав на Джошуа осъществи втори нодкаун, а само секунди по-късно Ей Джей вече довърши унищожението на опонента си,

В страхотен подгряващ мач Джоузеф Паркър два пъти беше пращан в нокдаун, но все пак успя да надделее над Джилей Джанг.