София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левски ликува след шедьовър на бразилец, отмениха гол на Хебър 

Фабио Лима герой за "сините" при гостуването в Пазарджик

2 месецаФутбол 15 Симеон Кисьов

Левски спечели с 1:0 гостуването на Хебър от 23-ия кръг на Efbet Лига и постигна петата си поредна победа в първенството. В 74-ата минута Фабио Лима вкара страхотен гол с мощен далечен изстрел, като топката се отби в напречната греда и влетя в мрежата на пазилия отлично до този момент Петър Дебърлиев.

Преди това попадение на Ангел Бастунов след асистенция на Атанас Кабов беше отменено заради засада на втория.

Левски събра 44 точки и продължава да е на четвъртото място, изоствайки с 4 от ЦСКА. Хебър е на 13-ата позиция с 23 т. Припомняме, че отборът на Любослав Пенев елиминира Левски от 1/8-финалите за Купата на България след 2:1 с голове на Ангел Бастунов и Атанас Кабов. Тази вечер обаче радостта е за "сините".

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Футболистите на Николай Костов упражниха натиск в началото. След разбъркване в наказателното поле на домакините преминалият от Хебър в Левски тази зима Карлос Охене стрела, изпращайки топката на напречната греда на вратата на Петър Дебърлиев.

В 11-ата минута и Ел Джемили пробва мерника си, стражът на пазарджиклии се намеси и изби в корнер, от който не последва опасност. Последваха пропуски на Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков, а в 39-ата минута Ван дер Каап застраши Дебърлиев с мощен изстел от 30-ина метра, избит от вратаря.

Секунди след това столичани поискаха дузпа за фаул на Стилиян Тисовски срещу Фабио Лима. Съдията Драгомир Драганов остана безмълвен и не се подлъга от падането на бразилеца в наказателното поле, след като съприкосновението му с играча на Хебър беше извън него. Ситуацията бе прегледана от ВАР-съдиите, но не настъпи промяна в решението на главния рефер и почивката дойде при 0:0.

"Сините" започнаха с натиск и второто полувреме. В 51-ата минута Дебърлиев отново трябваше да се намесва след удар на Марин Петков.

В 58-ата минута домакините се зарадваха, повеждайки в резултата. Току-що влезлият Атанас Кабов получи топката на десния фланг, напредна и върна към непокрития в наказателното поле на Левски Ангел Бастунов, който реализира. В ситуацията обаче се оказа, че е имало засада на Кабов и попадението бе отменено след преглед с ВАР.

Секунди след това Левски можеше да поведе. Рикардиньо тръгна с топката успоредно на голлинията, мина през бранител и стреля, но покрай гредата.В 69-ата минута бразилският нападател на гостите бе близо до куриозен гол. Галчев центрира добре към Кристиян Димитров, който не успя да стреля, а вече падналия Рикардиньо пробва да добута топката с глава, но не успя.

В 73-ата минута Хебър при една от редките си атаки можеше да вкара гол. Бастунов получи пас-близнак като при отменения гол, но отдясно и този път стреля неточно.

В ответната атака Фабио Лима откри за Левски с майсторско изпълнение. Резервата Патрик Мислович подаде към бразилеца, който с фантастичен далечен изстрел откри - 0:1. Топката се отби и в напречната греда преди да влезе във вратата на Дебърлиев.