четвъртък, 12.09.24
27.9 C
София
30 C
Пловдив
26.2 C
Варна

Убийството в Цалапица: Продължават разпитите на свидели по делото

Ще се проведе очна ставка между Борислав Динков и Рангел Бизюрев

Продължава делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Днес ще бъдат разпитани още свидетели и ще се проведе очна ставка между Борислав Динков и Рангел Бизюрев поради несъответствия в показанията им. Очната ставка ще се проведе в присъствието на адвокат Светлана Званчева, която представлява единия от двамата близнаци, обвинени в укривателство в друго дело, свързано с убийството. Другият брат, Валентин, отказа да участва в подобна очна ставка.

Делото се гледа от Пловдивския окръжен съд по общия ред, като досега са призовани десетки свидетели и разпитите ще продължат и през септември. Ако бъде признат за виновен, Рангел Бизюрев може да получи наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

Снимка БГНЕС

Димитър Малинов беше убит през юли 2023 г. Първоначално полицията не успя да задържи заподозрян за тежкото престъпление. Първи арестувани по случая бяха близнаците Борислав и Валентин Динкови за укривателство на трупа на Малинов. Рангел Бизюрев, който според разследващите е извършил убийството, беше напуснал страната и му беше издадена Европейска заповед за арест. Той по-късно беше задържан в Дания и екстрадиран обратно в България.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ