сряда, 18.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
18.7 C
Варна
Search Suggestions

      ИЗВЪНРЕДНО: „Хамас“ потвърди готовност за примирие в Газа

      Loading the player...

      Палестинската групировка „Хамас“ обяви в сряда, че нейните преговарящи са потвърдили готовността си за незабавно прекратяване на огъня с Израел в Газа по предишно предложение на САЩ и без нови условия от никоя страна, според „Ройтерс“. Екипът, воден от висшия служител Халил ал-Хая, се срещна с посредници в сряда, за да обсъди последните събития в Газа. Сред тях бяха министър-председателят на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани и ръководителят на египетското разузнаване Абас Камел в Доха.

      Досегашните преговори не успяха да постигнат споразумение за прекратяване на 11-месечния конфликт. Основният спорен въпрос включва контрола върху Филаделфийския коридор.

      Войната в Газа започна, след като бойци на „Хамас“ атакуваха Израел на 7 октомври, което доведе до смъртта на 1200 души и взе около 250 заложници, според данните на израелските власти. Израелските власти съобщават, че 101 заложници все още са в плен, включително 35, за които се смята, че са починали.

      Офанзивата на Израел досега е причинила смъртта на най-малко 41 084 палестинци и е ранила 95 029 други, съобщи Министерството на здравеопазването в Газа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ