Search Suggestions
      петък, 18.10.24
      Search Suggestions

          Въвеждат контрол на границите с Румъния и Гърция заради огнища на шарка при овцете

          БАБХ започва допълнителни мерки срещу разпространението й

          Министерството на земеделието и храните предприема необходимите мерки по българските граници с Румъния и Гърция заради силно обострената епизоотична обстановка с огнища на шарка при овцете в съседните държави. Служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов поясни, че за да се ограничи заразата през издаването на административни заповеди се забранява придвижването и търговията на животни – дребен рогат добитък. Министър Тахов съобщи, че са получили информация за купуване на болни животни от съседни държави, което е порочна, но и опасна практика. Той призова животновъди и търговци да осъзнаят сложността на процеса, както и до какво би довело тази практика.

          Заболяването изисква незабавни действия за предотвратяване на разпространението му и гарантиране здравето на добитъка. Това е причинена от вирус силно заразна болест. У нас симптомите се наблюдават предимно при овце, но могат да се заразят и кози.

          Българската агенция по безопасност на храните от днес въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на шарка по дребните преживни животни в няколко области на страната. Засега огнищата са две локални, а контролът в тях е постоянен.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions