София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

ОДМВР: Петима души са с опасност за живота след масовия бой в Казанлък

''Трима са в крайно тежко състояние''

1 мКрими 145 Кристияна Стефанова

Петима души са с опасност за живота след масовия бой с 30 души в Казанлък, а трима от тях са в крайно тежко състояние. Това заяви старши комисар на ОДМВР в Стара Загора Лазар Христов.

"Реакцията на полицаите е навременна. Сигналът за побоя е бил получен в 13:57, а в 14:01 униформените вече са били на мястото на инцидента", поясни Христов.

По думите му преди подадения сигнал за масовото сбиване полицаите са участвали в кратка гонка с неправоспособен шофьор.

"Пристигайки на мястото, те установяват ранени лица и подават сигнал към медицински екипи, които се насочват към мястото, за да окажат помощ. По това време само един екип се отзовава. След кратки беседи с очевидци са установени автомобилите, с които са се оттеглили. На три локации в Казанлък и Павел баня въпросните коли и лица са задържани. Проведено е разследване и са иззети вещи и предмети, свързани с него. В рамките на 20 март са задръжани общо 19 участници в инцидента, оказана е помощ на 11 лица, един от тях почива в болницата в Казанлък, а други двама са с опасност за живота", уточни още той.