София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Андрей Новаков: ЕС успешно ще приеме бюджета, Полша и Унгария няма да го блокират

Българските евродепутати дават брифинг
8 месецаЕвропейски съюз 508 Слав Механджийски

Преговорите за бюджета на ЕС ще приключи успешно до 10 декември. Не мисля, че "спънката", която имаме в момента, ще лиши ЕС от бюджет. Това заяви евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков по време на пресконференция.

Припомняме, че Унгария и Полша се обявиха против приемането на Многогодишната финансова рамка на ЕС. Причината е намерението на Европейската комисия да обвърже финансирането по фондовете с върховенството на закона.

Новаков подчерта, че няма държава, която да си позволи забавяне на бюджета на ЕС, особено по време на пандемията от COVID-19.

В момента се провежда онлайн брифинг за пленарната сесия на ЕП (23-26 ноември) с фокус върху темите бюджет на ЕС и свобода на медиите. В него участват Андрей Новаков, Елена Йончева и Андрей Слабаков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!