София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 12 °C
Варна 15 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Антикорупционният фонд за даренията на Пеевски: Предизборната кампания започна! (ВИДЕО)

В предаването "ЕвроДикоф" по телевизия "Евроком"

Антикорупционният фонд за даренията на Пеевски: Предизборната кампания започна! (ВИДЕО)

В предаването "ЕвроДикоф" по телевизия "Евроком"

1 месецПолитика 9 Боряна Райчева


Дано не си останем само с питането за дарителската кампания на Делян Пеевски. Докато писах статията по този повод си спомних Румен Горанов с неговата написана "История на капитализма в българските земи". Това заяви журналистът Николай Стайков от "Антикорпуционен фонд". 

Гледайте на живо "ЕвроДикоф" тук:

Според него големите дарители са хора, които зависят в огромна степен от държавата. Дарителството е един много благороден акт, но то има едно основно правило - тишина и скромност. Това ние не виждаме, виждаме началото на предизборната кампания. Ако сегашното управление не се справи или не успее да ни убеди, че се е справило с кризата, тогава ще има много политически сътресения, категоричен е публицистът. 

За депутата Пеевски съм се изказал много ясно. Но вижте и останалите имена в списъка на дарители. Останалият бизнес в България се готви за много голяма икономическа криза и не може да си позволи дарителска дейност. 

През последните години в ББР има все повече пари и моята прогноза е, че до няколко години банката ще бъде между най-големите три или пет в България, допълни още Стайков.