София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Доган: Избори по формулата „2 в 1" може допълнително да дестабилизират страната

Почетният председател на ДПС очаква нов договор за НАТО

2 месецаПолитика 1 Иванина Игнатова

"Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на ДПС на фона на властовите недоразумения и „ротации" на управляващите. Трябва да ни е ясно, че едни предсрочни парламентарни избори по формулата „2 в 1" може допълнително да дестабилизират страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици." Това предупреди в словото си към актива на ДПС почетният председател Ахмед Доган.

Днес движението избира новото си ръководство на 11-ата конференция на партията. "Дълбоко съжаление и искрени извинения, че не може да бъде днес в тази зала", поднесе от името на Доган евродепутатът Искра Михайлова, която изчете словото му.

"Ние изоставаме от света, който сме изградилиСветът се развива по-бързо от нас!"

Разбира се, този тренд на „преосмисляне на целите и задачите на НАТО" е в активна проектна фаза от последните 5-6 години. Въпрос на време е това да се случи, независимо кой ще бъде президент на САЩ, нито пък дали това се харесва на Европа, или не!, каза се още в обръщението.