София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Доналд Тръмп си избра и.д. шеф за Националното разузнаване

Текучеството в службите е съкрушително, смятат демократите

Доналд Тръмп си избра и.д. шеф за Националното разузнаване

Текучеството в службите е съкрушително, смятат демократите

10 месецаПравосъдие 6 Боряна Райчева


Националното разузнаване на САЩ (ODNI), което отговаря за координирането на всички специални служби, ще има има и.д. директор, избран от президента Доналд Тръмп. За и.д. директор е избран ръководителят на Националния център за борба с тероризма Джоузеф Магуайр.

Американският лидер не се съмнява, че новият директор „ще се справи отлично със задълженията си“. “Toй може да се гордее с дългогодишната си кариера във Военноморския флот на САЩ“, написа Доналд Тръмп в своя Twitter.

Държавният глава уволни зам.-директорката Сю Гордън, която се е ползвала с подкрепата както на демократите, така и на републиканците в Конгреса.

Директорът на разузнаването Даниел Коутс, работил на поста от март 2017 г., наскоро е подал оставка. Той обаче е демонстрирал несъгласието си с Белия дом по такива направления като Русия, Иран и Северна Корея.

Според председателя на Специалната комисия по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса Адам Шиф „текучеството на кадрите е съкрушителна загуба за спецслужбите“.

Конгресменът републиканец Джон Ратклиф пък изобщо отказа поканата на държавния глава да оглави разузнаванвето.