София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Доналд Тръмп си избра и.д. шеф за Националното разузнаване

Текучеството в службите е съкрушително, смятат демократите
пропускане

Доналд Тръмп си избра и.д. шеф за Националното разузнаване

Текучеството в службите е съкрушително, смятат демократите

10 месецаПравосъдие 44 Боряна Райчева


Националното разузнаване на САЩ (ODNI), което отговаря за координирането на всички специални служби, ще има има и.д. директор, избран от президента Доналд Тръмп. За и.д. директор е избран ръководителят на Националния център за борба с тероризма Джоузеф Магуайр.

Американският лидер не се съмнява, че новият директор „ще се справи отлично със задълженията си“. “Toй може да се гордее с дългогодишната си кариера във Военноморския флот на САЩ“, написа Доналд Тръмп в своя Twitter.

Държавният глава уволни зам.-директорката Сю Гордън, която се е ползвала с подкрепата както на демократите, така и на републиканците в Конгреса.

Директорът на разузнаването Даниел Коутс, работил на поста от март 2017 г., наскоро е подал оставка. Той обаче е демонстрирал несъгласието си с Белия дом по такива направления като Русия, Иран и Северна Корея.

Според председателя на Специалната комисия по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса Адам Шиф „текучеството на кадрите е съкрушителна загуба за спецслужбите“.

Конгресменът републиканец Джон Ратклиф пък изобщо отказа поканата на държавния глава да оглави разузнаванвето.