София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

ДОНЧЕВ ОТГОВАРЯ: Борисов ли е корумпираният партиен лидер по закона "Магнитски"?

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира, че Борисов не е корумпираният партиен лидер
11 сПолитика 2064

Свързването на ГЕРБ с Делян Пеевски и Васил Божков е комуникационен недостатък, допуснат от партията. Тя всъщност няма нищо общо с тези хора, чиято звезда е изгряла преди ерата "ГЕРБ". Това обясни зам.-председателя на партията Томислав Дончев в ефира на Нова по повод санкциите за корупция по закона "Магнитски", наложени на шестима българи, сред които Божков и Пеевски.

Зам.-председателят на ГЕРБ смята също, че не Борисов е корумпираният партиен лидер, за когото пише САЩ в санкциите, без да го назовава поименно. Ставало дума за политически лидери от "доста по-скромна величина". "Ако беше за Борисов, щеше да го пише директно", обясни тезата си  Томислав Дончев.

Той нямал илюзиите, че информацията, на базата на която САЩ наложиха санкциите, е събрана само от публични източници. "Те отразяват до голяма степен дневния ред на обществото. И това очевидно не е станало дневен ред към институциите", посочи той. И допълни, че оттук нататък всяка политическа сила ще е безкрайно внимателна с кои лица работи. 

Според Дончев в България са приложени всички известни модели за борба с корупцията и въпреки това резултатите не са окуражителни, защото тази борба изобщо не проста работа.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!