София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Доц. Кунчев: Новият вариант на коронавирус е десет пъти по-заразен (НА ЖИВО)

"В момента във Великобритания 10 души заразяват 29 души"
12 мЕвроком 1333

Запазваме този тренд на стойностите. Това коментира доц. Ангел Кунчев.

"Той обаче предупреди, че това не се отнася за Европа, където нещата отново отиват към криза. В Европа са много притеснени от ситуацията във Великобритания, където за 4 седмици, новият щам е заел дял на заразяване над 75%. Ситуацията била тревожна и в Ирландия, както и в Нидерландия", отчете още той.

Доц. Кунчев коментира, че новият вариант на коронавирус е десет пъти по-заразен от досегашния.

"Лошото е, че той се разпространява много по-бързо. Неговата заразност е в пъти по-голяма. В момента 10 души заразяват между 5 и 6 души. В момента във Великобритания 10 души заразяват 29 души", съобщи тревожни вести доц. Кунчев. Според него, това очаква цяла Европа. Било и въпрос на време новата линия на вируса да дойде и у нас.

"Правилно е да се нарича вариант, а не щам. Няма начин и да не е влязъл в България, той вече е в Гърция. Но ще се разпространява и конкурентно ще заема мястото на досегашния вариант", коментира той. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!