София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Фандъкова направи инспекция на ремонта в болница "Шейново"

Поздрави столичани по случай празника

Фандъкова направи инспекция на ремонта в болница "Шейново"

Поздрави столичани по случай празника

9 месецаОбщество 57 Боряна Райчева


Кметът на столицата Йорданка Фандъкова посети днес Втора САГБАЛ "Шейново". Целта на посещението бе проверка на ремонтните дейности, финансирани от общината, както и отбелязване на светлия християнски празник Успение Богородично.
Фандъкова изрази задоволство от направените подобрения на болницата, като обясни, че през последните години средства са инвестирани в родилното отделение, в апаратура, а тази година е финализирано санирането на сградата. Направени са също и допълнителни подобрения за "енергийна ефективност", като се очаква разходите за енергия и отопление да бъдат намалени. Тя подчерта, че отдаденото финансиране, за тази година, възлиза на около 1 млн. лева.
Остатъкът от средствата, след ремонтните дейности, ще останат в болницата, като ще се използват за заплати на служителите и оборудване, допълни Фандъкова.
Заместник-директорът на болницата д-р Румен Велев, сподели, че ремонтните дейности не са попречили на обичайното функциониране на медицинското заведение и заяви, че този месец е бил много успешен за "Шейново", тъй като са били изродени 185 бебета и са направени около 550 операции.