Начало Новини Предавания На живо

Георги Свиленски: Целта на Нинова е да свали ГЕРБ от властта в София

Мая Манолова има най-много номинации за столичен кмет в лявата партия

08:44 ч. 29.07.2019 г.Политика 33

Мая Манолова трябва да обяви своето желание да се кандидатира за кмет на София, след това в началото на месец септември софийската организация на БСП ще обяви номинацията си. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

БСП-София търси кандидат, който да решава проблемите на София, да прави качествени ремонти, прозрачни процедури за обществени поръчки. Мая Манолова е един от хората, който отговаря на този профил, заяви Свиленски.
Социалистът заяви, че в момента приключват номинациите в организациите, Мая Манолова е може би човекът с най-много номинации. Гласове „против” засега не са чували.

„Като председател на Националния съвет и член на БПС, единствената задача и цел, която може да има Нинова, е да свали ГЕРБ от властта в София. Защото това е знак за свалянето на ГЕРБ от власт в цялата държава”, заяви Свиленски. „Всеки, който би допринесъл за свалянето на кмета Фандъкова от власт и мнозинството на ГЕРБ, би получил подкрепата и на ръководството и на председателя”.

„Костадин Паскалев също е достоен кандидат. Той обаче е партийна кандидатура. В София знаем, че БСП сама е трудно, почти невъзможно, да спечели местни избори. Затова търсим широко разтваряне на ветрилото”, допълни Свиленски.

Той коментира, че лидерът на БСП Корнелия Нинова ще вземе отношение, след като приключи номинационният процес.