София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Гешев в НС: Темата за кюлчетата, джуджетата и други приказни герои е приключена

Главният прокурор е на изслушване в правната комисия в парламента
25 сПравосъдие 1244 Ивана Иванова

Седем души на високи нива в държавата са сред разследваните за корупция от спецпрокуратурата миналата година, каза главният прокурор Иван Гешев в отговор на въпрос от Мирослав Иванов ("Продължаваме Промяната").

Главният прокурор е на изслушване в правната комисия в парламента.

,,В последните години има редица скандали, по които за обществото няма отговори, няма присъди. Да се събират доказателства е задължение на прокуратурата и тя ръководи разследването'', посочи Иванов.  

"Темата за кюлчетата, джуджетата и други приказни герои е приключена", каза Гешев.

Общо 120 тома с материали, свързани с дейността и резултатите от работата на прокуратурата, правомощията на главния прокурор на Република България, укрепването на независимостта на прокуратурата в рамките на съдебната власт, както и практиката на Конституционния съд за прилагане нормите на принципа за разделение на властите, ще получат членовете на Комисията по конституционни и правни въпроси на 47-ото Народно събрание.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!