София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

Главният лекар в най-голямата болница в Ухан почина от коронавируса

Броят на заразените сред здравните работници надхвърля 1,7 хиляди души

Главният лекар в най-голямата болница в Ухан почина от коронавируса

Броят на заразените сред здравните работници надхвърля 1,7 хиляди души

2 месецаЗдраве 2614 Боряна Райчева


Главният лекар на най-голямата болница в Ухан (провинция Хубей, Централен Китай) почина във вторник от коронавируса. Според Централната телевизия на Китай, Лиу Джиминг е първият ръководител на лечебно заведение в Китай, починал от тази болест.
Снощи в китайските социални мрежи се появи информация за смъртта на Лиу Джиминг. По-късно обаче публикацията беше изтрита, редица китайски медии опровергаха тази информация. В 09:38 ч. днес журналистите успяха да се свържат със съпругата на Лиу Жиминг, която потвърди, че той все още е жив. В 10:30 (05:30 по московско време) обаче е регистрирана смъртта на ръководителя на лечебното заведение от новия коронавирус.
Луи Джиминг е роден през 1969 г. в провинция Хубей, през 1991 г. завършва Медицинския факултет на Уханския университет, специализира в диагностиката и лечението на черепно-мозъчни наранявания, вътречерепни тумори, мозъчно-съдови патологии.
На 14 февруари стана ясно и за смъртта на медицинска сестра в болницата „Ухан“ в Ухан. Лю Фен почина на 59-годишна възраст от нов коронавирус.
По данни на Държавния комитет по хигиена и здравеопазване на Китайската народна република на 14 февруари, броят на потвърдените случаи на зараза с нов коронавирус сред здравните работници надхвърля 1,7 хиляди души. Според представители на ведомството този брой "п