София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Има ли смисъл да инвестираме в работни компютри втора ръка, за да оборудваме офиса си?

Най-важният фактор е цената
9 сОбщество 543 Ивана Иванова

Естествено, водещият довод да се насочим към компютри втора употреба за офиса е себестойността на пакета. Но не цената е единствената причина, поради която бихме направили такава инвестиция. От значение е още гаранцията, доставката, подръжката от магазина, за който е закупен. Най-важният фактор е цената - спестяваме много.

Естествено, водещият довод да се насочим към компютри втора употреба за офиса е себестойността на пакета. Цялостно оборудване на работното пространство с напълно нови машини струва скъпо. Затова няма нищо лошо и ненормално в това поне част от апаратурата да е втора употреба, стига да функционира изправно и да не е морално остаряла. 

Ако закупуваме в пакет лаптопи, излезли на пазара преди 2-3 години, то е твърде вероятно да няма никакъв проблем всичките ни работни компютри да идват от вторичния пазар. Техните характеристики не би трябвало да отстъпват сериозно на най-актуалните предложения. А при положение, че пакетът включва машини, които при излизането си са били над средния клас, то такова решение е несъмнено по-удачно от инвестиране в нови продукти, но от по-ниска категория. Направим ли сравнението, ще излезе, че за висококачествени компютри втора употреба плащаме също толкова (или дори по-малко), колкото за “пресни”, но орязани версии. 

Каква гаранция получаваме за закупените продукти?

При закупуване на употребявана техника от доказан магазин, то можем да сме сигурни в качеството, което получаваме. Всички машини в каталога на един от най-реномираните магазини за компютърна техника са прегледани, поправени и оптимизирани, преди да бъдат пуснати на пазара. При покупка на такъв десктоп или ноутбук потребителят получава гаранция от 6 или 12 месеца. А такъв сертификат ни върши работа при евентуална проблемна ситуация. Обслужването на високо ниво, бързата доставка и качественият сервиз допълват списъка с напълно адекватни причини да се насочим именно към компютри втора ръка, когато искаме да оборудваме работното място.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!