София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Информация за хакерски удар върху държавни институции

Има подозрения за участието на Божков

Информация за хакерски удар върху държавни институции

Има подозрения за участието на Божков

12 мОбщество 1866 Златина Петкова


Информация, свързана с хакването на държавни институции, изнесе сайта “Афера”. Припомняме, че сред хакнатите ведомства беше и Министерството на вътрешните работи. От сайта коментират, че ведомството се опитват да изтрият своите данни, но хакерът бил неумолим и пише: „Сигурно са доста нервни, няма проблем, продължаваме!”

Това са новите линкове със съобщението за хакнатите данни от МВР, парламент, Агенция по хазарта, Министерство на финансите: 

https://privatebin.net/?db332b173444a819#8op4NG4iCkcD99mTyjDKguTMxpnNKbt2awwYKxYdaZH1

https://0bin.net/paste/HBAodCNVwK6zp6r8#dfOaJJeJhoctrx8ccKpChTkHvllzBUR-DPVBvaDc7bo

https://www.pastefs.com/pid/217594

https://pastebin.com/qwugYRPu

АФЕРА уточнява, че в днешната си оставка на шефът на НСО е посочил в мотивите си и… „днешния теч на информация в МВР“.Мотивацията за действията си Хакера е описал така:

„Това е в отговор на нашето корумпирано правителство. Бих искал да благодаря на протестантите пред президентството вчера, че направиха правилното нещо, продължавайте! Ще пускам по-сочни неща, стига да съм стимулиран да го правя.“

Хакера отправя и специално съобщение съм Иван…./б.р. предполага се, че този Иван носи каскет/: „Иване, помниш ли 2012 как събираше рекет, ставаше дума за едно казино, едни проценти. Ех, спомняш ли си!“