София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

ИЗВЪНРЕДНО: Ангелов информира за установени нарушения при ваксинацията в Сандански

По сигнал на "Републиканци за България"
4 мОбщество 1033 Боряна Райчева

След като вчера от "Републиканци за България" информираха, че в град Сандански общински съветници са се ваксинирали незаконно, изпреварвайки установения ред, здравният министър назначи проверка. Днес резултатът показва, че такова нарушение действително има. Ето какво информира Костадин Ангелов във фейсбук:

Вчера, 09.01.2021 г., малко преди 18:00 ч., разпоредих проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански. Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански.

За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре - 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции. 

Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план. 
Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!