София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

ИЗВЪНРЕДНО: Престрелка в Берлин до офис на партия, най-малко четирима са ранени

Към момента полицията не може да предостави никаква информация
4 мКрими 477 Ивана Иванова

Най-малко четирима души са ранени при стрелбата в Берлин в района на Кройцберг. Това съобщи вестник Bild, позовавайки се на полицията, предава TACC.

Според информацията изстрелите са произведени рано сутринта в събота. Отбелязва се, че полицейските служители са претърсвали района, включително с хеликоптер. Трима от ранените са открити близо до централата на Германската социалдемократическа партия. Четвъртият пострадал е открит в близкия канал.

Фотограф на DPA заяви, че стрелбата е станала близо до офисите на лявоцентристката социалдемократическа партия (SPD).

Говорителката на полицията обаче уточни, че няма индикации за политически мотив в престъплението, но ситуацията все още е много неясна. Неидентифицираните нападатели бързо са избягали от местопроизшествието. Издирването им е започнало.

На мястото са разположени въоръжени офицери, които да търсят заподозрените за стрелбата. Съобщава се, че един от ранените изваден от близкия канал, след като е скочил, за да се опита да избегне стрелбата. Останалите трима са открити в алея, съобщи ДПА.

Първоначално спешните служби са лекували ранените на мястото на инцидента, но сега пострадалите са преместени в болници. Свидетели описаха, че са видели полицейски хеликоптер, който обикаля района.