София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Карадайъ: Репресиите на вътрешния министър при последните два вота, минаха всякакви граници

"ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката", добави той
45 мПолитика 969 Николай Парашкевов

"47-ото народно събрание се учредява в края на една година, която ще запомним с кризи и избори", това заяви Мустафа Карадайъ от парламента.

"Ако това народно събрание се различава с нещо от от останалите това е отговорността, с която сме натоварени", допълни той.

"Както във всеки парламент, така и в този ще има управляващи и опозиция. ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката", подчерта той. 

"Тази година проведохме три парламентарни избора - два от тях с машинно гласуване. Това отблъснао от изборите поне половин милион от българските граждани. Част от тези хора не са гласували заради затруднението от машините", каза още Карадайъ.

"Натискът и репресията на вътрешния министър при последните два вота минаха всякакви граници. Незаконни арести, влизане в домове на хора, сплашване на симпатизанти на партии за законна агитация. В изборния ден в изборните секции влязоха полицаи, а това е изрично забранено от закона. Той е погазен тотално. Къде бяха органите призовани да управляват изборния процес?", попита лидерът на ДПС.

"Избирателят ни възложи тежката задача да стабилизираме политическия процес. На първо място да се възстанови диалога между политическите субекти и институциите. Това означава самите ние да спазваме Конституцията и законите на страната", заяви Карадайъ.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!